tiistai 11. joulukuuta 2012

Antajan sydän

Says who?
Jokainen tietää, että jouluna "pitää antaa lahjoja". Kuulen yliopistolla monen murehtivan: "Onko minun annettava sille ja sillekin?" ja "Kuinka paljon minun pitää tänä vuonna tuhlata?" Kas, jouluhan on saanut uuden nimen: kulutusjuhla. Tätäkö joulun kuuluu olla? Kiirettä, pakkoa ja miellyttämistä oman edun tavoittelun ohella? Stressi ja ahdistus seuraavat niitä, jotka näin ajattelevat.

Ei siis voi olla.. Mikä on joulun merkitys?

Joulussa ei ole kyse kiiltokuvatarinasta, vaan suuresta lupauksesta ja täydellisestä uhrista. Antamisen sydämessä on Jumalan esimerkki: hän syntyi ihmiseksi keskellemme kuollakseen ristillä meidän syntiemme tähden. Meidän, jotka emme häntä ansainneet. Meidän, jotka syljimme hänen päälleen ja kielsimme hänet. Siksi jouluna puhutaan Jeesuksesta! Joulun sanoma on todellinen ilouutinen. Evankeliumi herättää närästystä monissa, mutta jokainen, joka sen kuulee, eikä sulje sydäntään, saa nähdä Jumalan ja elää ikuisesti hänen kanssaan.

Onko sinulla koskaan ollut fiilistä, että jouluaattona, kynttiöiden lämpimässä loisteessa, uudet lelut ympärillä, lahjapaperit siististi roskakorissa ja vatsa täynnä... sinusta tuntuu yllättäen tyhjältä? Viikkojen valmistelu johtaa muutaman tunnin elämykseen, mutta sitten ympärillä olevat äänet hiljenevät taustalle ja tuntuu siltä, jotenkin sitä kaipaa vielä jotain? Tälläisenä hetkenä olen koittanut konvehtia. Ei toiminut. Ja sen jälkeen muutamaa piparia... Ehkä mausteissa oli vikaa?

Jeesus, mitä tahdot tänä jouluna?
Ne, jotka etsivät vastausta, löytävät sen. Totuuden kauneus on salassa viisailta, oppineilta ja länsimaisilta fariseuksilta. Me unohdamme jouluna avata tärkeimmän ja suurimman lahjan, ja jos avaammekin, moni vain tyytyy katsomaan. Kuinka moni pukee Kristuksen ylleen?

Kuka voisi kuvitella, että pieni lapsi, joka syntyi navettaan, olisi vastaus sydämen syvimpään huutoon! Kuka näkee ristillä riippuvan miehen tienä totuuteen? Kenen sydän ymmärtää? Kenen korvat kuulevat? Monen silmät ovat täynnä sokeutta. Kuka uskoo ja ojentautuu tarttuen avoimiin käsiin! Jeesus ei jäänyt hautaan, vaan hän nousi kuolleista syntiemme Sovittajana. Pelastajana Jeesus kutsuu meitä seuraamaan häntä ja hänen esimerkkiään.

Hän on lupauksen lapsi.
A sift in focus. Kärsimättömyyteni kassajonossa tuntuu äkkiä kaikkein vähäisimmältä huoleltani. Kun Jumalan esimerkki alkaa muuttamaan minua, tuntuu yllättäen siltä, että tahdon todella antaa jotain merkityksellistä! Enkä nyt tarkoita vain lähimmille ystäville, vaan niille, jotka oikeasti tarvitsevat auttavaa kättä. Eikä vain kerran vuodessa, vaan  Jumala antaa minulle antajan sydämen kutsuen minut elämään sen mukaan joka päivä. Polttava rakkaus sisälläni saa minut tuntemaan tuskaa, joka ei aiemmin mahtunut yltäkylläisyyteni täyteyteen. Jeesus, tahdon rakastaa niin kuin sinä rakastat!


Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.


Hänellä oli Jumalan muoto,
mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan
olla Jumalan vertainen
vaan luopui omastaan.
Hän otti orjan muodon
ja tuli ihmisten kaltaiseksi.
Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa,
hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.

Sen tähden Jumala on korottanut hänet yli kaiken
ja antanut hänelle nimen,
kaikkia muita nimiä korkeamman.

Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava,
kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla,
ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:
"Jeesus Kristus on Herra."

 (Fil 2)


Paras vinkki, jonka voin jouluun valmistautuvalle uskovalle antaa, on: juttele Pyhän Hengen kanssa ja kysy häneltä neuvoa. Hiljenny Jumalan edessä, tutki Raamattua ja anna hänen puhua sinulle. Pyydä Jeesuksen silmiä ja antajan sydäntä. Tulet yllättymään! Ihan varmasti voit kysyä Jumalalta, mitä antaa joululahjaksi ja miten viettää joulun aika. Mutta vastausta pyytäessä, pidäthän sydämesi avoinna, sillä saatat tulla haastetuksi. Minä tulin.


You can give without loving, but you can't love without giving.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...