sunnuntai 12. tammikuuta 2014

MIND-BLOWING! Kuka mittaisi Jumalan?

En keksinyt parempaakaan otsikkoa. Nimittäin otsikkoa, joka riittäisi kuvaamaan minun ihmeellistä Jumalaani! Hän on IHMEELLINEN. IHMEELLINEN. IHMEELLINEN. Kaikki superlatiivit hänestä ja hänen luonnostaan jäävät harmittavan pieniksi, mutta silti palvontamme tuottaa hänelle valtaa iloa!

Jos pitäisi rakentaa pienoismalli maasta ja auringosta, tekisimme maasta pippurin kokoisen ja auringosta 20 cm halkaisijaltaan olevan (mariskoolin kokoisen) pallon. Näiden kahden väliseksi välimatkaksi tulisi 23,77 kilometriä! Peruslentokoneelta, joka kulkee 800 km/h, matka maasta aurinkoon ilman tankkaustaukoja tai muita huilihetkiä kestäisi "vain" 21 vuotta. Näissä mittasuhteissa lähin tähtemme olisi muutaman vaatimattoman 6 436 kilometrin päästä tuosta pippurista. (1)


Häkellyttävää. Ja tämä on vasta PIENTÄ verrattuna siihen, mitä muuta Jumala loi. Moni tähti on monta kertaa suurempi kuin oma aurinkokuntamme! Tsekkaa seuraava video! (Näitä on netissä paljon lisääkin, kuten esim. tässä. Isona plussana monessa eeppinen musiikki hehe..)



Meidän Jumalamme loi kaiken tämän ihmeellisyyden ja mittasi taivaat vaaksallaan, joka on peukalon ja keskisormen välinen etäisyys! (Jes 40:12.) Raamattu sanoo, että hän punnitsi vuoret ja mittasi kourallaan vedet. Meidän Jumalamme on taivaissa. Kaiken mitä hän tahtoo, hän tekee. (Ps 115:3).

Olo tuntuu tosi pieneltä kun miettii, että Jumalan rakas poika, Jeesus, jonka kautta kaikki luotiin (Joh 1:3) , ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon. HÄN tuli ihmisen kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olemukseltaan sellaiseksi kuin ihminen. HÄN näyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, aina ristinkuolemaan asti. (Fil 2:6b-8)

Synti olisi erottanut meidät ikuisesti valojen Isästä ja maailmankaikkeuden Luojasta, ellei hän olisi tehnyt sitä, mitä hän teki, kun hän rakkaudessaan antoi Poikansa meille. Sen tähden Jumala onkin korottanut hänet korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että jokaisen polven on notkistuttava Jeesuksen nimeen. (Fil 2:9,10a)

Jumala, joka on suurempi kuin voimme koskaan käsittää, haluaa rakastaa meitä. Hän haluaa tulla sisällemme asumaan ja johdattaa pieniä askeleitamme. Mieti! Sama Jumala, joka loi giganttitähdet, tahtoo johdattaa askeleitamme, välittää huolistamme ja kysymyksistämme. Hän välittää meistä! Hän tahtoo vapauttaa meidät taakoistamme ja antaa meille oman ikeensä, joka on kevyt kantaa. Jeesus Kristus, Jumalan poika, kuoli ristillä, jotta me saisimme elää hänessä, kätkettyinä häneen!

Isn't he great?
Kun katsoin maailmankaikkeusvideoita mietin vain mielessäni: Siis tämä ihmeellinen, mahtava, suurenmoinen Jumala sanoo tykkäävänsä minusta? Että tuon iloa hänelle? Että hän pitää äänestäni? Ja että hän vastaa rukouksiini ja rakastaa minua!

Ei ihme, että Paavali julisti kirjeessään: teidät on kalliilla hinnalla ostettu! Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne. (1 Kor 6:20) Täydellinen, viaton, synnitön ja puhdas Jumalan poika kuoli ja nousi kuolleista, jotta me saisimme elää. Jumalan suuruuden (edes pienen) ymmärtämisen jälkeen seuraavat lauseet saavat aivan erilaisen kaiun sydämessäni kuin koskaan aikaisemmin. Ymmärrän, että näissä lauseissa virtaa todellinen ylösnousemusvoima:

Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. (2 Kor 3:17)

Kaiken armon Jumala on kutsunut teidät aiankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa Jeesuksessa. (1 Piet 5:10)

Hänet nähdessäni minä kaaduin kuin kuollut hänen jalkojensa juureen. Mutta hän pani oikean kätensä päälleni ja sanoi: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, ja minä elän." (Ilm 1:17)




(1) Lähde tässä: J. Bevere, Palava sydän, mutta jos kiinnostuit aiheesta, netistä löytyy (ainakin englanniksi googlaamalla) lisää vertailuja! Not joking :D!!!

(2) kuva: http://www.duhocphanlan.info/wp-content/uploads/2009/10/revontulet.jpg.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...